Verplichte Applicatie

In de CEC (Centraal Examen Commissie) is men het wel eens geworden om de praktijkbegeleiding te willen aanpassen naar onbeperkt herkansen. Het ministerie wil er wel over meedenken. In 2014 komt er een evaluatie, waarbij het onbeperkt herkansen voor de praktijkbegeleiding zal worden meegenomen. De branche organisaties BOVAG, VRB en de FAM gaan gezamelijk actie ondernemen om dit als nog voor elkaar te krijgen.

De Voordelen voor onbeperkt kansen zijn:

* De rijinstructeurs zullen niet meer wachten tot het einde van de 5 jaarlijkse cyclus, maar zullen zich eerder bekwamen in hun vak. Dit komt ten goede aan de kwaliteit

* Het zwaard van Damocles hangt als het ware niet meer boven het hoofd van de rijinstructeur. Dit zal leiden tot rust in de rijschoolbranche. De kans dat er niet gecertiviceerde rijinstructeurs rijles geven zal sterk afnemen.

* De Opleidingsinstituten zullen minder stress ondervinden van rijinstructeurs die, op het laatste moment binnen de 5 jaren, nog hun verplichte examen nog moeten halen.

* De IBKI examinatoren kunnen meer ontspannen hun werk doen, omdat de gezakte rijinstructeur alsnog een aantal herkansingen krijgt binnen de 5 jaren en niet direct werkeloos aan de kant gezet zal worden door een negatieve uitslag.


Wordt vervolgd. voor meer informatie zie www.verkeerspro.nl

contact

Boudewijn Pijnappel
Oisterwijk

E: info@bvrkring71.nl
T: 013-5286754
of: 06-15010159